Krize v Řecku

Všichni víme, že Řecko prochází hlubokou ekonomickou krizí již několik let. Doplácí tak na svůj život „nad poměry“. Řecko je zároveň členem Evropské unie. Ani to jej však nezastavilo v porušení téměř všech pravidel, která by měla země, která je členem EU dodržovat. Krize má tak hluboký dopad nejen pro Řeky, ale prakticky pro všechny státy EU.

Krize se odráží také v cestovním ruchu

Řekové si žili velmi nadstandardně. Brzké odchody do důchodu, velmi dobré zajištění pro sociálně slabé, obrovské výdaje, které neodpovídaly příjmům. Není divu, že se tento způsob života Řekům značně prodražil. Krize na sebe nenechala dlouho čekat. Ačkoliv eurozóna v roce 2011 poskytla Řecku 130 miliard Eur, ani tato finanční injekce stát nezachránila.

Krize se samozřejmě odrazila také na cestovním ruchu, který je pro zemi klíčovým zdrojem příjmů. Úvahy o odchodu z Evropské Unie jsou prozatím zažehnány. Členství Řecka v eurozóně není přímo vázáno na jeho platební disciplínu. Řekové se chtějí vzdát Eura a vrátit se ke své původní měně, kterou byly drachmy. Dnes, když navštívíte některý z řeckých ostrovů, krize na vás přímo nedopadne. Jediné v čem je trochu zmatek, je měna. Řekové berou cokoliv včetně českých korun a s léky je to trochu problém.

On-line casíno na internetu

Milujete zábavu a adrenalin? Kasino hry na internetu představují zábavu, adrenalin a ten nejlepší způsob odreagování. Někoho může lákat jednoduše si vsadit a vyhrát. Navíc ani nemusíte nikam chodit, z pohodlí domova můžete sázet a vyhrávat. Ačkoliv řecká krize poznamenala i českou ekonomiku, Češi si velmi rádi dopřejí zábavu navíc. V dnešní době jsou online hry na vysoké úrovni, právě to v lidech často vzbudí důvěru. Každý si může zvolit hru, která je mu něčím blízká a bude ho bavit. Velmi oblíbený je online poker nebo ruleta. Nenechte se ovlivnit ekonomickou krizí. Pokud vám  online hry půjde dobře, zvednete si tím nejen sebevědomí, ale také své konto.

Návrhy reforem

Premiér Tsipras předložil další návrh reforem výměnou za pomoc z EU v hodnotě 80 miliard. Tento návrh ještě musí schválit řecký parlament. Krize v Řecku se neustále prohlubuje, vygradovala uzavírkou tamních bank. Lidé se tak nemohli dostat ke svým penězům a vznikala panika. Teprve ve druhé polovině července se banky znovu otevřely, ovšem jejich provoz je značně omezen. Proto se turistům stále doporučuje vzít si do Řecka hotovost a nespoléhat na platební karty. Jestli si nevíte rady, nebojte se zeptat na online poradně.