Chyby během investování. S investičním specialistou se jim vyhnete

Investiční možnosti se otvírají každému, kdo má v kapse alespoň nějaké úspory a kdo má zároveň trochu odvahy či ví, že bez daného obnosu nějakou chvíli vydrží. Zejména v dnešní době kolující inflace se investování vyplatí, tedy pokud je pod vedením zkušených investičních poradců. I když si člověk říká, že investiční poradenství je jenom “žroutem” peněz, ve skutečnosti nás o zcela jinou a daleko větší sumu obírají vlastní chyby, kterých se při investování dopustíme a kterým bychom se díky pomoci zkušených vyhnuli. O čem konkrétně je řeč?

Strach ze ztráty

Pokud se vrhnete do investování, platí, že emoce musíte nechat za hlavou. Euforie, ale ani strach nejsou vítání. V obou případech totiž děláme neuvážená rozhodnutí.

Zejména když se před námi ukazuje vidina strachu, která sílí s každou propadnutou korunou. V takových chvílích se skláníme k rozhodnutím, která jsou v pravém opaku s tím, co bychom měli dělat. To ostatně velmi rád tvrdí i Warren Buffett.

Příliš časté obchodování je také na škodu

Možná máte nyní tendenci strávit obchodováním každou minutu svého dne. Máte pocit, že jen tak předejdete ztrátě, že tím podchytíte dobu, kdy prodáte se ziskem a kdy naopak neskončíte v mínusu. Jenže i příliš časté obchodování se jednoho krásného dne může obrátit proti vám.

Nesnažte se dohonit minulé ztráty tím, že budete dělat rychlé obchody. Zanedlouho propadnete zoufalství, když se vám denně nebudou dařit podobné obchody.

Nulová disciplína

Co je obecně zabijákem úspěchu tak nulová disciplína. Investování je obecně těžká dřina. Nefunguje to tak, že své peníze jenom někam vložíte a se stoprocentní pravděpodobností se na účtu zítra ukáže o stovky tisíc navíc.

Zejména pokud se chcete stát opravdu úspěšným investorem, je zapotřebí studovat materiály, pročítat si novinky a získávat informace, díky nimž bude uzavírání obchodů ještě výdělečnější záležitostí.

Podobné články...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *