I kuchaři potřebují vhodné oblečení

Vaření v domácnosti je v mnoha ohledech odlišné od vaření v restauracích. Zatímco doma musíme zvládnout ukuchtit maximálně několik málo porcí, v profesionálním provozu jich je potřeba vykouzlit mnohonásobně více.

Aby toho byli kuchaři schopni, potřebují nejen vhodné suroviny a nástroje, ale rovněž i dostatečně dobré odění.

Rondon je dnes již standard

Asi tím nejznámějším druhem kuchařského oblečení je rondon. Ten má vypadat k světu a zároveň být praktický.

Správný kuchařský rondon totiž musí být dostatečně prodyšný, sát pot a zároveň chránit před případným popálením. K tomu může dojít v kuchyni velice snadno, třeba i při míchání omáčky.

Jak již bylo naznačeno o pár řádků výše, u rondonu jsou podstatné také jeho estetické kvality. Hlavně luxusnější podniky od svých kuchařů často vyžadují, aby chodili ve stejnobarevných rondonech.

Rondony běžně nosí jak pánové, tak i dámy. Dají se pořídit i v unisex verzi, avšak takovéto modely nejsou příliš vyhledávané. Neposkytují totiž dostatečné pohodlí.

Kvalitní kalhoty

Stejně jako rondony, tak také kuchařské kalhoty musí disponovat dostatečnou prodyšností a zároveň poskytovat protekci proti případnému popálení. Z toho důvodu není vhodné, aby pracovníci v kuchyni nosili rifle či jiné druhy běžných kalhot.

Kalhoty by samozřejmě měly být maximálně pohodlné. Jejich nositel se v nich totiž musí cítit co možná nejlépe. Standardně se používají modely s dlouhými nohavicemi, avšak v horkých dnech se dají použít i alternativy s krátkými nohavicemi.

Slušivá čepice

Čepice se v profesionálních provozovnách používají zcela běžně. I když jsou často velmi slušivé, estetika zde hraje pouze podružnou roli. Hlavním důvodem k nošení čepic je zabránit vlasům v padání do pokrmů.

Tento druh kuchařského oblečení se běžně vyrábí v nepřeberném množství variací. Některé čepice působí nenápadně, jiné jsou velice výrazné. Všechny typy by však měly být v první řadě maximálně funkční.

Podobné články...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *