Před nástupem do zaměstnání si dobře přečtěte pracovní smlouvu

Nástup do nového zaměstnání naplní většinu lidí radostným očekáváním. Přece jen se jedná o začátek nové životní kapitoly, od které si slibujeme zlepšení svých finančních podmínek. Přesto byste však nikdy neměli zapomínat na právní stránku věci, a to zejména na důkladné prostudování pracovní smlouvy předtím, než ji podepíšete. Stává se totiž, že pracovní smlouvy, obzvláště u menších firem, obsahují některé sporné body, které by se v budoucnosti mohly stát zdrojem problémů.

Pracovní smlouvu konzultujte s odborníkem

Ne každý uchazeč o práci je ovšem dostatečně fundovaný, aby dokázal tyto chyby rozeznat. Proto je vždy lepší se při nástupu do zaměstnání spojit s odborníkem na pracovní právo, se kterým můžete smlouvu konzultovat. Samozřejmě ne každý advokát pracovní právo  ovládá dokonale. Běžný právník sice dokáže zkontrolovat, jestli pracovní smlouva obsahuje všechny náležitosti, ale sotva dokáže odhalit všechny nuance a varovat vás před možnými problémy v budoucnu.

Jak najít dobrého advokáta

Většina lidí při hledání při hledání právníka napíše do vyhledávače něco jako Praha, advokát pracovní právo a poté kliknou na některý z výsledků. Pokud však nechcete zkoušet jednoho právníka po druhém a chcete mít jistotu, že se ve vaší pracovní smlouvě neskrývá nějaký háček, obraťte se s důvěrou na advokátní kancelář BOROVEC LEGAL, která se specializuje na pracovní právo a má dlouholeté zkušenosti nejenom se sepisováním pracovních smluv, ale také s řešením každodenních problémů vyplývajících z pracovněprávních vztahů a se zastupováním v případě pracovněprávních sporů.

Advokátní kancelář BOROVEC LEGAL vám poskytne i další služby související s pracovním právem, například právní pomoc při řešení pracovních úrazů a náhrad škody, nebo konzultace ohledně nároků, práv, a povinností, zaměstnanců a zaměstnavatelů, které vyplývají z uzavření pracovního poměru.

Podobné články...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *